051d.jpgÚton járni: jó. Az út mindig meglepetés. Tanulmányozd bár a legjobb térképeket, legyen kocsidban a legújabb GPS, nem lehetsz biztos a dolgodban. Az út az ismeretlenbe vezet, az út: kaland.

De mi a helyzet az Úttal? Minden út az Út jelképe. Minden út tartogat nem várt szépséget, egy virágot, rétet, szép épületet, kedves embereket. Útszélen Feszületet. De tartogat kátyút, defektet, motorhibát, lemerült akkumulátort. Mikor mit. Az Útról sokat nem tudunk, de erőst hisszük, ajándékai szebbek, szívünket jobban melengetők, mint az utaké. Gondjai is kisebbek talán.

Az utak és az Út azonosak abban, hogy együtt járni könnyebb rajta, mint egyedül. Az út tehát közösségre nevel. Az út előkészít, hogy a végén elérd a célt.

Hogy találkozhass azzal,
aki maga az Út, az Igazság, az Élet.

 Surján László: út és Út

Szerző: condiscipulus  2010.04.29. 18:37 2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://montanus.blog.hu/api/trackback/id/tr981962515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

condiscipulus 2010.05.01. 05:10:08

"Szeretni azt jelenti, hogy örülünk a másik ember boldogságának."
(Leibnitz)
süti beállítások módosítása