mutus

http://everybodylies.freeblog.hu/files/mag%C3%A1ny.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az ember nem magányra született; holott ideig-óráig, néha napokig egy jól működő családi- baráti- élettársi kapcsolatban is szükség van az egyedüllétre. De amikor testet ölt a magány...  akkor képes megmérgezni az ember lelkét nagyon hosszú időre.

 

Az élet normális ritmusa embereket hoz össze és embereket választ szét. Minden új és minden régi. Soha nem ismerjük ki egymást teljesen, a személyiség bizonyos részei mindíg titokba burkolózva maradnak, csak a váratlan helyzetek villantják fel másodpercek alatt a tudatunkat, és ilyenkor évekig nem ismert tulajdonságok, lélekképek tárulnak ki, váratlanul mint Pandora doboza, és ezzel nem feltétlenül a rosszra gondolok.
Baráti kapcsolat kialalkulhat ellenkező személyiségtipusok között és hasonló gondolkozású személyek között is,a fontos kérdés csak az, hogy mi is az igazi alapja létrejövésének?... az alap-szeretet vagy a szerelem-e a kapcsolat fő meghatározója, ugyanakkor az érintett személyek életszemlelete is döntő fontosságú.
Mennyi egoizmus van jelen?....Es mennyi önfeláldozási készség?
Nem csatáról van itt szó kérem szépen, avagy ősi rituáléról, de két ember egybekötött életében mindig léteznek percek amikor az egyik félnek fel kell áldozonia valamit - időt, vagy bármit egyebet,és itt az értékek kérdése vetődik fel... Értékeli-e a másik helyesen, megbecsüli-e a megtett áldozatot?
Néha ez számit, néha nem...
Aki igazán szeret, nem tesz fel ilyen kérdést, habár nagyon logikus.
De mivel az élet eseményei és a vilagesemények sem követik feltetlenül a logika utját, a szerető   szeretetet sem kell és nem lehet besorozni ilyen rideg, semmit sem mondó területre.
Ami meg kell törtenjen,meg fog törtenni, és ez nem fatalista kijelentés.
Az Élet a Szeretet tökéletes megnyilvánulása.
Ha az életforma nem is tökéletes, az nem zárja ki azt hogy az Élet tökeletes legyen. Minden lényben jelen van a szeretet magva...
Aki valóban ismeri Istent, az tudja, hogy ez a valóság: a Szeretet bennünk van, az Élet bennünk van, mi e Szeretetben kell hogy szeressünk, mi ez Életben kell éljünk, annak a ténynek a tudataban hogy van és hogy tovább adjunk - Szeretet és Életet -
amit meg lehet tenni több forma által: direkt úton, művészet, alkotás,vagy  egyéb tettek által...

 

 

Szerző: condiscipulus  2010.12.14. 11:35 1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://montanus.blog.hu/api/trackback/id/tr162515023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

praeteritus 2010.12.14. 22:22:58

Mert az igaz barát örök,
akár csak az ős kő - körök.
Csak egy hibája létezik,
hogy nagyon ritkán érkezik
süti beállítások módosítása